Wat Staat Er Op De Plank: zaden uit de tuin

Het nieuwe moestuin seizoen komt er aan, hoogste tijd om de zaden weer tevoorschijn te halen! Voor de winter hebben we die natuurlijk al uitgezocht en nieuw aangeschaft, en alles netjes geordend opgeborgen voor het nieuwe seizoen

De te oude zaden gaan in de bak zaadbommenmix, samen met een overvloed aan zaden die we oogsten uit eigen tuin, zoals papaver, goudsbloem, dropplant en nog veel meer! Die gebruiken we voor kinderactiviteiten en zaadbommenpakketjes (zie ‘op de plank’ van december vorig jaar). 

Nog goede zaden doen we in zakjes om weg te geven in pakketten en onze ruilkast op de tuin. Of via zadenruilmarkten, zoals afgelopen zondag (19 februari) toen we met ons overschot aan zaden op de zadenruil markt bij VTV Tot Nut en Genoegen stonden. Samen met een aantal enthousiaste vrijwilligers stonden we achter een mooie kraam met naast zadenzakjes ook onze zaadbommenmixpakketjes en vogelvoer assortiment. Heb je die gemist? Kom dan langs op onze eigen Seedy Saturday, op zaterdag 11 maart, tijdens NL Doet!