De lente komt eraan!

Tussen de grauwe voorjaarsdagen door zit er af en toe een dag tussen waar wij het lentegevoel al een beetje van krijgen. Ook komen er al veel bloembollen op en komen er knoppen en bloesem aan de bodem. Fijn om weer wat meer kleur te zien op de tuin na de winter. 

 

Ook de werkzaamheden beginnen weer meer te worden op de tuin. In de winter is er namelijk minder te doen. Zo hebben we bijvoorbeeld al weer workshops gehad op de tuin. Een snoeiworkshop van Geert van Poelgeest en een slijp workshop van Robert Stoop.

Daarnaast zijn we nog druk bezig met bladeren te verspreiden in het voedselbos, dat zorgt uiteindelijk voor een betere bodem en meer bodemleven. Ook hebben we pas weer wilgentenen gekregen. Deze tenen worden elk voorjaar geoogst en wij zijn er heel blij mee! We verstevigen onze haag er mee en bouwen er bijvoorbeeld mooie hekjes mee.

Ook zijn we alweer begonnen met zaaien. In een ander stukje in de nieuwsbrief kun je lezen hoe wij de kapucijners en doperwten hebben gezaaid. Daarnaast hebben we ook al spinazie en radijs gezaaid in de kas, waar het met een klein beetje zon al flink warm kan worden overdag.