Begeleiding
en bestuur

erik4

Erik Sterk

Directeur

“Onze voedseltuin is een publieke plek voor iedereen; kunstenaars, architecten en toevallige voorbijgangers. De grootste kwaliteit van de tuin vind ik dat hij betrokkenen en bezoekers uitnodigt om er eigen idealen op te plakken. De één zegt: ik zou dít ermee willen doen, de ander zegt: ik zou dát ermee willen doen. En het kan allebei. De tuin is een work-in-progress en ik hoop dat we nog lange tijd ‘in progress’ kunnen blijven.”

In het dagelijks leven werkt Erik als projectleider van de Actieacademie bij Inholland Social Work in Rotterdam. Daarnaast Is hij partner bij De Makers van Rotterdam (platform voor sociaal ondernemerschap) en De Veldwerkers (Incubator voor Beloftevol Maatschappelijk Initiatief).

Werkdag: Maandagmiddag

tineke 3

Tineke van der Burg

Coördinator zakelijk

“Het werken voor de Voedseltuin geeft enorm veel voldoening. Het is prachtig om op een voormalige haven iets moois, duurzaams op te bouwen en het is geweldig om te zien hoeveel enthousiaste mensen er bij betrokken zijn en te zien wat het werken op de tuin met hen doet.

Mijn favoriete plek in de stad: het M4H gebied, waar de Voedseltuin gelegen is. Daar heeft de stad nog een rauwe rand en er is creativiteit in overvloed.”

Tineke is sinds de oprichting betrokken bij de Voedseltuin Rotterdam, nu als zakelijk coördinator voor twee dagen per week. Daarnaast werkt zij bij het Rotterdams Ongedocumenteerden Steunpunt en doet ze advieswerk voor twee Rotterdamse fondsen en vult een bestuursfunctie in bij Stichting Pluspunt Rotterdam.

Werkdag: Maandag en Donderdag

tom uitsnede 1000x1058

Tom Lorier

Coördinator tuin

“Een betere baan kan ik mij niet wensen. De combinatie van het met mensen en planten werken volgens de principes van de (sociale) permacultuur is voor mij de perfecte plek. Daarnaast kan ik op de Voedseltuin vanuit mijn principes en idealen aan de slag en dat voelt erg fijn. Samen met een hele toffe groep mensen creëren we iets moois tussen het beton van Rotterdam en daarnaast geven we onze oogst weg aan mensen die het goed kunnen gebruiken.”

Tom kwam in de zomer van 2016 op de Voedseltuin als CMV-stagiair en assistent-coördinator. Na een jaar stage lopen ging Tom tijdens vakantieperiode als vervangend coördinator aan de slag. Sinds september 2018 werkt hij echt als coördinator op de Voedseltuin.

Meriam 3

Meriam Beek

Coördinator tuin

“De Voedseltuin is een plek bij mij in de buurt, die ik al jaren volg en af en toe bezoek. Niet alleen privé maar ook voor andere groene en buurtprojecten waarbij ik betrokken ben. Het combineert groen en mensen, en vooral veel buiten zijn. En het verbindt meerdere onderdelen van mijn werkzaamheden met elkaar. Om hier te mogen werken voelt als een puzzelstukje dat op z’n plek valt!”

Naast tuincoordinator bij de Voedseltuin werkt Meriam als groene ondernemer in de buurt o.a. bij Natuurlijk Spangen, Groene Connectie, Schiezicht en Ravottuh

Mark van de Velde 548x586

Mark van de Velde

VOORZITTER

“De voedseltuin is een prachtige experimenteer plek, waar kwetsbare mensen zich thuis voelen en zinvol werk doen. We verbouwen midden in de stad voedsel met liefde en aandacht en dat past goed bij deze tijd waarin klimaatverandering, milieu en voedsel bewustzijn onder druk staan”

Mark van de Velde  is de bedenker van de slow-urbanisme aanpak in het Zomerhofkwartier en startte verschillende groene initiatieven in de wijken.

Yvonne nieuw 1199x1145

Yvonne van Strien

Algemeen bestuurslid

“Op de voedseltuin verbouwen wij biologische groenten en fruit tbv de Voedselbank. Elke keer als ik op de tuin kom ben ik trots op het werk wat wij elke week weer met elkaar verrichten. Voor mij zelf geniet ik van het werken met mijn handen in de aarde en het buiten kunnen zijn. We werken met collega’s met verschillende culturele achtergronden en dat betekent dat wij onderling leuke recepten uitwisselen als het gaat over het bereiden van de groenten van de tuin.”

4 jaar geleden ging Yvonne met vervroegd pensioen en is sindsdien 2 dagen per week als vrijwilliger werkzaam op de tuin. Daarvoor was ze werkzaam als Sales Manager binnen de Detailhandel.