Voorplanters genomineerd voor de Ab Harrewijnprijs 2022

De jury van de Ab Harrewijn Prijs heeft vijf personen en hun projecten bekend gemaakt die dit jaar meedingen naar de prijs. De bekendmaking van de Ab Harrewijn Prijs 2022 zal plaatsvinden op vrijdag 13 mei vanaf 15.00 uur in de Prinsekerk te Rotterdam, Schepenstraat 69 (5 minuten lopen vanaf de achterzijde van station Rotterdam Centraal). 

Een van de genomineerden is Meriam Beek namens de Voorplanters van de Voedseltuin te Rotterdam. De voorplanters vormen een kwekerij die plantjes opkweekt voor diverse buurttuinen en de Voedseltuin, die op zijn beurt verbonden is aan de Rotterdamse voedselbank en andere sociale projecten. Meer informatie: Voorplanters Voedseltuin

De Ab Harrewijn Prijs is een initiatief van de gelijknamige stichting. De stichting steunt vooral op particuliere giften, maar krijgt ook ondersteuning van: De Linker Wang, platform voor geloof en politiek, GroenLinks, Stichting Steunfonds DISK, Emmaus Parkwijk en Emmaus Haarzuilens.

De Prijs is vernoemd naar Ab Harrewijn, theoloog, dominee, arbeidspastor bij DISK Amsterdam, voorzitter en Tweede-Kamerlid van GroenLinks. Ze wordt jaarlijks uitgereikt sinds 13 mei 2003, een jaar na het plotselinge overlijden van Ab Harrewijn.