Voorplanters Voedseltuin 2021

Dit jaar zijn we gestart met onze eigen kwekerij. We zaaien groenten, bloemen en kruiden zelf voor en kweken ze op in onze kas (en buiten) tot mooi, sterk plantgoed. Een deel is bestemd voor de Voedseltuin, maar er wordt ook voor andere buurttuinen, moestuinders en hobbyisten in Delfshaven gekweekt. En dat alles onder de bezielende leiding van Hermi Prins, opkweek koningin van Rotterdam, Hetty de Bruyn, tuin coördinator in de Buurttuin op het Dakpark, en onze eigen tuin coördinator Meriam Beek.

De afgelopen maanden zijn we met een groep vrijwilligers van Voedseltuin en Buurttuin druk aan het voorzaaien en verspenen geweest. Inmiddels staat de kas en het plaatsje erachter vol met kweekbakken en kratten gevuld met  allerlei soorten tomaten, pompoenen, sla, andijvie, knolselderij, bonen, kolen, kikkererwten, diverse soorten kruiden, en heel veel (inheemse) bloemen.

Wie zaait zal oogsten….of delen! Als je toch zaait is wat meer zaaien maar een kleine stap: we verspreiden de plantjes via plantenmarkten op de voedseltuin en op andere plekken in de wijk;  langs de Groene Connectie!

Op deze  plantjesmarkten kun je niet alleen terecht voor de lokaal, goed opgekweekte biologische plantgoed; we delen ook kennis. Er zijn mini-workshops voor jong en oud; hoe verspeen je een pas gezaaid plantje, hoe maak je een lekkere gezonde smoothie van spinazie, hoe stek je een kruidenplantje.

Zo verspreiden we niet alleen het groen, maar ook de kennis en bewustwording van de meerwaarde van meer natuur en gezond groen. We hopen bij te dragen aan de verbinding van de groen initiatieven in Delfshaven, de sociale cohesie op deze  groene plekken in de wijk én maken we lokaal, goed opgekweekte biologische plantjes voor iedereen in Delfshaven makkelijk bereikbaar!

Voor data van de Plantjesmarkten zie onze AGENDA

Check ook onze facebookpagina’s: @Voorplanters Voedseltuin, @voedseltuinrotterdam