Rosanne van Tilburg, VRIEND van de Voedseltuin

De Voedseltuin is een plek met veel gezichten. Naast alle schitterende natuur die te bewonderen is zijn het vooral mensen die groeien in de tuin. Sinds 2011 is een warm netwerk van betrokken vrijwilligers en sponsors om de Voedseltuin gegroeid. Al deze mensen hebben hun eigen bijzondere verhaal en daar laten we u graag mee kennismaken.

Deze week Rosanne van Tilburg, VRIEND van de Voedseltuin.

Rosanne werkt voor GROUP A architecten in het Keilepand.

Jullie zijn onze voortuin en ik begon me steeds meer te interesseren in wat er allemaal gebeurt op die plek. We zitten inmiddels alweer 4 jaar in het Keilepand. We hebben dus veel zien veranderen. Vanaf het balkon op de eerste verdieping konden we bijvoorbeeld mooi zien hoe het betonpad werd aangelegd.

Het was pas toen Erik Sterk tijdens Aankeilen bij ons in het pand over het verhaal achter de Voedseltuin vertelde dat ik echt begon te zien wat er allemaal gebeurde. Het is een mooi samenwerkingsproject met mensen die vanuit hun eigen kracht voor het onderhoud van de tuin zorgen. Het is een community waarin iedereen op zijn eigen manier een bijdrage kan leveren.

“De Voedseltuin is de groene long van het gebied”

Als architecten kunnen we hier een groot voorbeeld aan nemen. Wanneer we voor marktpartijen werken gelden er vaak andere belangen. Het zorgt ervoor dat er vooral marktgestuurd wordt gebouwd en niet vanuit een idealisme.

Terwijl dat juist in deze tijd wel zou moeten gebeuren. We willen als maar meer bouwen maar voor iedere steen zou eigenlijk ook extra groen moeten komen. Dit is vaak lastig te verkopen want het is toch vaak het geld dat regeert.

Toch is het fijn dat wij af en toe uit ons raam kunnen kijken naar wat er in de Voedseltuin gebeurt. Het inspireert ons en zorgt voor gesprekken onderling waarin we zeggen jongens hier moeten we over nadenken, zo kan het dus ook. Misschien moeten we de dialoog aangaan met onze opdrachtgevers.

Ook al genieten we vooral van het uitzicht, de Voedseltuin heeft ons enorm geïnspireerd anders te gaan kijken naar groen in de stad. De Voedseltuin is inmiddels onmisbaar geworden in de buurt. En daarom ben ik VRIEND van de Voedseltuin.

Word jij net zoals Rosanne ook onze VRIEND?

Als vriend draag je bij aan de duurzame voedselproductie voor mensen met een kleine beurs in combinatie met de ontwikkeling van een groene, gezonde oase in de stad.

Word ook vriend, er zijn verschillende mogelijkheden.