Minister Wouter Koolmees aanwezig bij lancering keurmerk voor eerlijk werk

Vrijdag 10 mei jl. was een belangrijke dag voor o.a. Pluspunt en de Voedseltuin. Samen met onze ketenpartners Tafelvanzeven, Rotterdamse Munt, Buitenplaats Brienenoord en De Wijkkeuken van Zuid hebben we ‘Roffabriek’ officieel gelanceerd. Roffabriek is een keurmerk voor eerlijk werk. Ook Hefpark, Talentfabriek010, Ravottuh en Botanische tuin Afrikaanderwijk hebben zich er inmiddels bij aangesloten.

 

 

Na de opening door de directeur van Tafelvanzeven, Annemarieke van Egeraat, was het woord aan minister Wouter Koolmees. Hij benadrukte het belang van het goed faciliteren van sociaal ondernemerschap. Hij gaf aan dat nieuwe suggesties hiervoor bij hem gemeld kunnen worden.

 

 

 

Na de inspirerende woorden van de minister konden alle bezoekers op de ‘veiling’ bieden voor mooie producten van Pluspunt, De Wijkkeuken van ZuidBuitenplaats BrienenoordRotterdamseMuntTafel van Zeven en de Voedseltuin. Veilingmeesters Erik Sterk en Annet van Otterloo wisten op enthousiaste wijze de producten aan de man te brengen.

 

 

Eerlijk werk

Er blijkt in de wereld van zorg & welzijn en werk & inkomen nog vaak sprake van tweederangs of verzonnen werk. Zo krijgen mensen met een uitkering in Rotterdam ‘tegenprestaties’ aangeboden. En mensen met mentale en andere beperkingen worden in trajecten gezet die vrijwel zeker niet gaan leiden tot de heilige graal: betaald werk. Dit kan beter én eerlijker, vinden wij. Voor ons staat eerlijk werk voor lonend werk waaraan iedereen naar vermogen kan meedoen. Met of zonder beperkingen.

Zie voor meer informatie: