Het groeit en ontwikkelt door op de tuin

Aan het woord is Tom Lorier, tuincoördinator: ‘De zomer heeft zijn intrede gedaan, dit hebben we kunnen merken. Lachend; op tropische dagen slaat de warmte ook toe bij de medewerkers. Wij passen ons werkritme dan natuurlijk wat aan. We beginnen en stoppen eerder en doen het rustiger aan.

Op de tuin gaat het goed; er groeien volop groenten. Er komen veel mensen van de Voedselbank met een strippenkaart om hiermee verse groenten uit onze tuin te halen. De meeste mensen zijn erg enthousiast over alles wat we oogsten. Ook de vrijwilligers genieten van alle lekkere en gezonde groenten, kruiden en vruchten.

De afgelopen tijd is er hard gewerkt door een aantal mensen van Pluspunt (samenwerkingspartner) en onze vrijwilligers aan de keuken in ons containerhome. Op wat afwerking na, is ze zo goed als af. Regelmatig wordt er al door vrijwilligers heerlijke verse soep bereid.

Naast het composttoilet is er nu ook een toilet binnen gemaakt die aangesloten is op de helofytenfilter achter het containerhome. Ook zijn we bezig met de inrichting. Er wordt een extra kast gemaakt voor opslag en er komen mooie nieuwe houten tafels. Buiten bij de ingang is een pergola gemaakt, en daar wordt ook het terras opnieuw gelegd. Later in het jaar zullen er planten rond de pergola geplant worden. Het begint steeds meer vorm te krijgen.

Met de uitbreiding met de kassen van de Weelde kunnen we meer groenten kweken. De kassen zijn leeggehaald en met compost gevuld. Op dit moment is één van de kassen gevuld met Thaise basilicum, pepertjes, paprika’s, courgettes, tomaten en een paar pompoenen. Binnenkort komen daar nog meer kruiden en groenten bij.

Het voedselbos is ook een waar bloemen- en insectenparadijs geworden. Het vaak prachtige onkruid, waar insecten veel aan hebben, laten we staan en ziet er betoverend mooi uit!