Eerste jaar Voorplanters Voedseltuin was een succes!

Het eerste jaar van de Voorplanters zit er bijna op… Tijd om te evalueren en nieuwe plannen te maken.

En dat eerste jaar viel niet tegen! Met een overdaad aan plantjes starten we in mei de eerste markten op, zowel op de Voedseltuin als On Tour, naar de Buurttuin op het Dakpark, de Spoortuin in Middelland, het Bollenpandje in Botu en in oktober nog naar de Botanische markt in Oase, de nieuwe duurzame broedplaats in Schiemond. 

Afwisselend druk bezocht, of rustiger, maar daardoor ook meer ruimte voor gesprekken, steeds meer bekende gezichten, en betrokken vrijwilligers met steeds meer kennis!

 

Want elke dinsdag en vrijdag zijn we met een groep van afwisselend 15 vrijwilligers bezig met alle werkzaamheden. En dat gaat jaarrond door. Zo hebben we net een workshop winterstekken achter de rug, die we volop hebben toegepast op struiken uit eigen tuin.

Voor komend jaar zijn we al volop nieuwe plannen aan het maken: wat gaan we wél en wat niet meer kweken, en hoeveel van alles… We zijn alweer nieuwe zaden aan het bestellen en zelfs voorzaaien, denken na over de logistiek op de tuin tijdens de markten, krijgen we een eigen logo en hoe gaan we aan de slag met meer wateropvang bij de Kas, zodat we beter met ons water om kunnen gaan. Genoeg te doen dus deze winter! Dank aan alle vrijwilligers voor een zeer geslaagde start, al het harde werken en de gezelligheid, bij de Voorplanters, maar ook op de markten en in de tuin!

Meer info over de Voorplanters