Bijzondere samenwerking met Taylan Alan

Taylan heeft vele interesses. Hij maakt muziek, hij volgde een lerarenopleiding Aardrijkskunde en hij is gefascineerd door vliegtuigen, en vliegen in het algemeen. Ah, en hij heeft ook nog een schoonmoeder, Tineke, die De Voedseltuin helpt runnen.

Al deze dingen kwamen samen toen Taylan een drone kocht. “Mijn plan was om hiermee virtuele vluchten aan te bieden. Als ‘passagier’ krijg je een vr-bril op en kun je door en over Rotterdam vliegen. Dat kan nu natuurlijk eventjes niet. Om de drone te testen en gewoon lekker aan te klooien, vlogen we boven De Voedseltuin. Dat zag er zo gaaf uit dat we allemaal ideeën kregen.”

Het filmpje Voedselbos in 1 minuut is op YouTube te bekijken. “We wilden met een timelapse laten zien hoe telkens een vrijwilliger met een boompje uiteindelijk een heel bos creëert. We gaan regelmatig terugkomen, zodat we de voortgang kunnen bijhouden.

Voor de toekomst heeft Taylan ook mooie ideeën. “Ik zou heel graag willen filmen hoe de tuin er met verschillende seizoenen bij ligt. Dat is nog wel een heel geregel, hoor! Ik weet niet of dat dit jaar nog lukt. Maar het is gewoon leuk om nieuwe dingen te proberen. Ik leer heel wat lessen voor straks als de coronamaatregelen milder worden.”