Kunst voor kinderen door kinderen: Opbrengst van de werken van de leerlingen gaan gedeeltelijk naar Stichting de Voedseltuin Rotterdam.

logo Kunstpiloot

De Kunsthal gaat een bijzondere samenwerking aan met de KunstPiloot bij de tentoonstelling ‘The Museum of Everything’, het rondreizend museum van James Brett. In de periode van 5 maart tot 22 mei 2016 zijn 85 originele werken van leerlingen van de Rotterdamse school de Piloot te zien in het KunsthalLab. De Piloot is een cluster 4 onderwijsinstelling die leerlingen met onderwijsbelemmeringen als gevolg van diverse vormen van gedragsproblematiek plaatst en begeleidt.

Henriëtte Vlessing, docent handvaardigheid en oprichter van de KunstPiloot, bedacht in 2013 een kunstproject voor haar leerlingen in  het speciaal onderwijs. Doel van het project was om het groepsgevoel, het zelfbewustzijn en de maatschappelijke betrokkenheid van haar leerlingen te versterken. Zij vond organisaties bereid de op maat gemaakte werken van een klas te kopen. Samen met de leerlingen koos ze vervolgens aan welk goed doel de opbrengst werd geschonken.

Omdat de kunstprojecten die volgden steeds een groot succes werden, besloot Henriëtte dat alle speciale onderwijsinstelling in de Regio Rijnmond mee moesten doen: de KunstPiloot was geboren!

Dat de Kunsthal het concept van de KunstPiloot omarmt en nu meer dan 80 leerlingen de kans geeft te exposeren, draagt enorm bij om ook dit doel te bereiken.

‘Kunst vergroot je wereld’. Vanuit deze gedachte gaat de opbrengst van de werken van de leerlingen naar een goed doel voor kinderen: Stichting Jarige Job, Stichting de Voedseltuin en Stichting Kinderkampen Rotterdam.

De werken in de tentoonstelling zijn aangekocht door Het Openbaar Ministerie, De Inspectie van het Onderwijs, ODS Metering Systems en Orthopedagogische Adviespraktijk Algra.

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal:

Henriette Vlessing, dekunstpiloot@gmail.com