DeltaPORT Donatiefonds onthaalt ontvangers van donaties

Het DeltaPORT Donatiefonds heeft, samen met het Havenbedrijf Rotterdam en Deltalinqs, vertegenwoordigers ontvangen van organisaties die in 2015 van het fonds een donatie hebben gekregen. Het DeltaPORT Donatiefonds heeft in 2015 ruim 300.000 euro uitgekeerd aan initiatieven in de regio rondom de Rotterdamse haven. Met de ontvangers van de donaties is in Kantine Walhalla teruggekeken naar hoe het geld is besteed.

Met het DeltaPORT Donatiefonds tonen bedrijven in het Rotterdamse haven- en industriegebied en het Havenbedrijf Rotterdam hun maatschappelijke betrokkenheid. Het fonds verstrekt geldelijke bijdragen aan instellingen zonder winstoogmerk die actief zijn op het gebied van welzijn, cultuur, sport en recreatie in de directe omgeving van het Rotterdamse haven- en industriegebied.

Het DeltaPORT Donatiefonds kent via haar plaatselijke adviescommissies regelmatig kleine bedragen toe. Per kwartaal worden door het fondsbestuur bovenlokale donaties toegekend. Jaarlijks worden ook enkele grotere, regionale projecten ondersteund.

Enkele door het DeltaPORT Donatiefonds in 2015 ondersteunde projecten zijn: de Voedseltuin in Rotterdam, de buurtbank op het Spijkenisser Wezelplein, de kiosk Reisbureau aan de Maas in Pernis, de dikkebandenrace van de wielerronde van Hoogvliet, het transport van de historische boomkano naar het Museum Vlaardingen, het plantfeest van de vereniging Natuurlijk Voorne-Putten, nieuwe gordijnen voor de gastenkamers van Familiehuis Daniel den Hoed en een bijdrage aan de nieuwe vestiging van het Rotterdamse logeerhuis De Buren.

Meer informatie kunt u vinden op: www.deltaportdonatiefonds.nl en via Bas Janssen, tel. (010) 40 20 304

 

RoyBorghoutsFotografie-160215-DeltaPortDonatiefonds-020 RoyBorghoutsFotografie-160215-DeltaPortDonatiefonds-069