Wat staat er op de plank: Zaden

In de winter staan er iets minder nieuwe eetbare producties op de plank. De tuin is nog leeg en de bewaar groenten als pompoen en zoete aardappel zijn (bijna) op. Hoog tijd voor de lente om weer aan de slag te gaan met het nieuwe groeiseizoen en de gewassen die we dit jaar willen telen! Tijd om te gaan zaaien!  

En wat is dan leuker om geïnspireerd te raken op een zadenruil markt. Op 13 maart starten we ons nieuwe seizoen op de tuin met de Voorplanters metSeedy Sunday (zie elders in de nieuwsbrief) en dus staan er nu zaden bij ons op de plank!

Eind vorige zomer verzamelden we allerlei zaden van de eenjarig bloemen in de tuin. Jo maakte voor onze eigen mini workshop ‘Zaden verzamelen en bewaren’ een mooie envelop met instructies. En gedurende de afgelopen wintermaanden was het een fijn binnen klusje om de zaden te drogen en de zakjes te vullen. Zo hebben we nu zakjes koriander, dropplant, kaasjeskruid, papaver, venkel, goudsbloem, en de heerlijk en zeer uitbundig geurende Zwarte munt, Huacatay!

Nieuwsgierig geworden? Kom dan de 13e langs en ruil of doneer en neem wat van onze zaden mee voor in je eigen tuin! 

 N.B De groentezaden voor de Voorplanters kopen we allemaal biologisch in, zo hebben we meer garantie op goede opbrengst.

foto: Meriam Beek