De lente is laat dit jaar, en wij eigenlijk ook…

De afgelopen periode waren we nog druk met het snoeien van de windhagen en fruitbomen en struiken. Langzaam begint het groen uit te lopen op de tuin, iedere dag weer wat meer. Na de sneeuwklokjes en krokussen bloeien nu de tulpen, de fruitbomen, de Japanse dwergkwee, de dovenetel, en staan de knoppen van bieslook op openbarsten…een feest van kleur!

We waren ook wat laat met het bladerdeken op de bedden, en konden in een keer door met het opbrengen van compost (zie ook compost artikel verderop in de nieuwsbrief), lekkere stevige klussen om warm te blijven in deze wisselvallige en koude lente.

Maar er is ook genoeg te zaaien. De doperwten en kapucijners staan al een tijdje mooi te wezen in de tuin, radijs en wortel hebben we al gezaaid in de bedden en tomaten, aubergines, paprika’s, mais, palmkool, koolrabi, sla, snijbiet, rode biet, venkel, pompoen, komkommer, kouseband, en heel veel kruiden en natuurlijk vaste en eenjarige inheemse planten, het staat allemaal al lekker te groeien. Het meeste zaaien we voor in de kas, da’s lekker warm voor mens en plant, en zo kunnen we ook meer zaaien voor de plantenmarkten. De eerste is alweer over een paar weken, op woensdag 10 mei (klik hier voor meer info). Dat belooft weer een fijne dag te worden, deze keer zelfs met muziek! We zien jullie graag daar…