De Voedseltuin krijgt een nieuwe website!

Online krijgen we een nieuwe look. Met een verjaardag van 10 jaar (hoogbejaard in technologische telling) is het tijd dat de website van de Voedseltuin Rotterdam een upgrade krijgt. Daarvoor werkten wij samen met Erik Lindenburg. Even voorstellen!

 

Erik Lindenburg is websitebouwer, domeinhoster, podcastmaker en nog wel wat andere dingen. De technische creatieveling heeft een eigen bedrijf in webhosting, domeinregistratie en webdesign: IT-plus. En als oud-klasgenoot van Voedseltuin-oprichter Tineke (zo’n 30 jaar geleden) hadden wij hem snel gevonden toen we nadachten over vernieuwing voor onze website.

 

Waarom had de Voedseltuin een nieuwe website nodig?

“Natuurlijk is een opfrisbeurt altijd leuk. Je kijkt naar hoe je je wil uitdragen en wat je te vertellen hebt. En je denkt na over een mooi nieuw jasje. Maar tegenwoordig is het extra belangrijk om je site up-to-date te houden, vanwege de veiligheid. Verouderde sites zijn makkelijker hackbaar. Dan zouden kwaadwillenden bijvoorbeeld via de Voedseltuin allemaal spam kunnen versturen. Dat wil je niet.”

 

Waar heb je allemaal op gelet bij de ontwikkeling van de nieuwe site?

“Bij de Voedseltuin, in het echt maar ook online, komen heel veel verschillende soorten mensen samen. De website moet een visitekaartje zijn, die voor iedereen duidelijk is. Voor supporters, vrijwilligers, bezoekende buurtbewoners, maar ook subsidieverstrekkers. Dat vraagt om duidelijke navigatie.”

 

“Ik heb erop gelet dat het direct duidelijk wordt wat de Voedseltuin allemaal doet: kweek, connectie met de Voedselbank, workshops… Omdat we veel heel mooie foto’s hebben, onder andere dankzij Menno, ging dat heel goed. We hebben de Voedseltuin met de nieuwe website echt een gezicht kunnen geven.”

 

Wanneer kunnen we surfen?

[…Checken bij Tineke]

 

En zien we je snel weer eens op de tuin?

“Jazeker, ik woon aan de andere kant van Rotterdam, maar maak graag fietstochten. Als ik in de omgeving ben, kom ik altijd wel een keertje buurten. Kan ik meteen de beelden van Van Lieshout bekijken, of wat er nog meer te doen is bij het M4H. Of even langs de bouwmarkt.”

 

Bedankt, en tot snel!

“Graag gedaan.”