Hiep Hiep Hoeraaaa: Voedseltuin bestaat 10 jaar!

Voedseltuin Rotterdam viert 10-jarig jubileum 🎉

Het is feest op de Voedseltuin. Waar de pandemie vorig jaar nog roet in het eten gooide, zijn we enorm blij dat dit jaar alsnog ons 10 (+1) jubileum te vieren. En dat deden we natuurlijk samen, met elkaar.

Op woensdag 13 oktober waren kinderen, ouders en belangstellenden uit de wijk welkom voor de plantenmarkt, een rondleiding over de tuin en een leuke mini-workshop ‘Zaden winnen en drogen’. Daarnaast was er voor de kinderen een geweldig herfstcircuit op de Voedseltuin, een middag vol met allerlei superleuke herfstactiviteiten.

Aansluitend proostten we vrijdag 15 oktober met alle vrijwilligers en nauw betrokkenen tijdens een feestelijk diner. Daar werd als kers op de taart het prachtige jubileumboek uitgereikt, met onder andere vele mooie portretten van vrijwilligers van het eerste uur én lekkerste recepten van bekende Voedseltuin groenten en fruit.

Tineke en Erik met het Jubileumboek 10 jaar Voedseltuin
Foto: Anna Plomp ~ Tineke en Erik met het jubileumboek

Op naar de volgende 10 jaar 🌿

De Voedseltuin wordt gemaakt door zestig vrijwilligers, twee tuincoördinatoren en één zakelijk coördinator. Als we alle vrijwilligers, coördinatoren en bestuursleden vanaf het begin meetellen komen we uit op driehonderd tuinders. Aan al die makers willen we zeggen: bedankt!

Samen hebben we in 10 jaar tijd een gedempt stuk haven omgetoverd tot een prachtige stadstuin die vele kilo’s groente produceert voor gebruikers van de Voedselbank en andere sociale projecten. In tien jaar zijn we onderdeel geworden van “de Canon van M4H”. De komende tien jaar wil Voedseltuin, in samenwerking met de stad, vele partners en betrokken buren, bijdragen aan de ontwikkeling van een groene, gezonde en duurzame stadswijk voor iedereen.

Wij kunnen niet wachten om hier samen met elkaar aan te bouwen; op naar het 20-jarig jubileum van Voedseltuin Rotterdam!

Psst.. ons jubileum bleef ook RTV Rijmond niet onopgemerkt. Zij spraken met Voedseltuin directeur Erik Sterk over hoe het allemaal begon, de hoogtepunten én uitdagingen van de Voedseltuin in het aankomende decennium. Lees je mee? 👉 De Voedseltuin bestaat tien jaar