Judith de Rond: “De Voedseltuin is een bijzondere plek waar een diversiteit van mensen en van natuur samenkomen in één activiteit.”

Bijzondere samenwerking

Op de voedseltuin kunnen we niet zonder onze sponsors en vrijwilligers. Hierdoor ontstaan bijzondere samenwerkingsverbanden, zo ook met fotograaf Judith de Rond.

Judith is gek van tuinen en stond als kleinkind van een tuinder al vroeg tussen de aardbeien, tomaten en druivenplanten. Overal waar ze komt bezoekt ze graag mooie tuinen. Zo wandelde Judith een aantal jaren geleden op een koude winterdag dus ook voor het eerst door de Voedseltuin.

“Ik zag meteen dat er op de Voedseltuin mooie dingen gebeuren. De mooie ronde vormen maken dat het er organisch en natuurlijk uitziet. Maar ook de omgeving, en de mensen die er werken. Het is voor deze mensen fijn om de deur uit te gaan en een plek te hebben waar ze naar toe kunnen gaan.”

Judith was meteen enthousiast over de Voedseltuin en vastbesloten een bijdrage te willen leveren. Zo ontstond er een bijzondere samenwerking met Judith de Rond (Studio La Ronda) en Monique van der Burg (van den Burg Communicatie).

De Voedseltuin had al eens een boekje met portretten van een aantal vrijwilligers samengesteld. Maar inmiddels waren er alweer zoveel nieuwe gezichten dat we graag een 2e versie wilden samenstellen. Judith was als fotograaf -en tuinengek- dus de aangewezen persoon om de foto’s voor het nieuwe portrettenboekje te maken.

“Ik ben een buitenmens, dus daarom ben ik niet zomaar de foto’s gaan maken. Het leek me goed om eerst ook zelf mee te werken in de tuin en zo de vrijwilligers te leren kennen. De Voedseltuin is een bijzondere plek waar een diversiteit van mensen en van natuur samenkomen in één activiteit. Als ik er even de tijd voor had ging ik naar de Voedseltuin en zo ontstonden mooie ontmoetingen en leerde ik de mensen van de Voedseltuin kennen.”

Deze diversiteit heeft Judith heel mooi weten te vangen in de portretten. Met de vormgeving van Judith en de teksten die geschreven zijn door Monique is een mooi portrettenboekje ontstaan. Het boekje is ons visitekaartje geworden en vertelt het verhaal van de Voedseltuin en van de vrijwilligers die er werken. In de volgende nieuwsbrief vertelt Monique van der Burg over deze bijzondere samenwerking.

We zijn trots op onze vrijwilligers en Judith en Monique erg dankbaar voor deze bijzondere samenwerking.