Biomeiler leegscheppen

Op de tuin – herfst 2021

De herfst is ingetreden, met eerst een paar prachtige zonnige nazomer weken, en sinds deze week regen en wind en een stukje frisser.

Met de voorbereidingen op de tuin voor de winter komt dat best goed uit. Al dagen zijn we bezig met het leegscheppen van de biomeiler, want op 7 oktober bouwen we die weer opnieuw op zodat ie ons deze winter weer lekker warm kan houden in de kleine kantine! Best een zware en warme klus…  (Foto van Meriam en Tinke, heeft Tineke gemaakt?)

Ook zijn we aan het zaaien voor najaars- en weeuwenteelt. Spinazie en veldsla wordt gelijk op het bed gezaaid, maar de sla zaaien we nog voor in perskluitjes. Dit allemaal om nog dit najaar te oogsten. Maar we hebben ook broccoli, bloemkool, savooiekool, spitskool en andijvie om in de kas en onder plastic tunnels in de bedden te plaatsen, voor een vroege oogst in het voorjaar. Dat kan alleen met bepaalde rassen die geschikt zijn voor deze weeuwenteelt. We zijn erg benieuwd naar het resultaat, we doen dit voor het eerst.

Met de Voorplanters hebben we nog een paar markten in oktober te gaan. Erg veel plantjes hebben we niet meer, naast kruiden en de bovengenoemde bladgroenten hebben we ook iets nieuws, een eerste selectie van inheemse planten die we vanaf nu ook willen gaan kweken. Op de markt van 13 oktober hebben we ook een mini workshop ‘Zaden winnen en drogen’ en kun je bij ons terecht voor een zadenruil. Op zaterdag 16 oktober staan we bij Oase op de Botanische markt en op 27 oktober hebben we nog een markt met een mini-workshop ‘Winterstekken’ met Hermi. En wil je echt alle fijne kneepjes van het stekken weten, meld je dan snel aan voor de workshop Winterstekken maken van Marianne Bakelaar, op zaterdag 30 okt.

Check voor meer info onze facebookpagina