Nazomer op de tuin

Wat gebeurt er op de tuin in de nazomer

Na een natte zomer stond de tuin er de afgelopen periode mooi bij, met veel groen en bloemen, maar ook heel veel onkruid. Genoeg te doen dus! Op de agenda stonden ook een aantal sociale evenementen. We hadden onze laatste markt van het jaar, hadden een aantal workshops, waren geopend tijdens het MOMO- en Keilefestival, vierden ons eerste eigen Oogstfeest, i.s.m. Rotterdam de boer op en Nationaal park Rotterdam, en er was een Pop Up Atelier op de tuin tijdens het Groot Rotterdams Atelierweekend.

Daarvoor moesten we ook nog wat dingen voorbereiden, dus naast veel onkruid wieden en oogsten, hebben we ook hard geklust. Nu is er weer even wat rust in de tent dus gaan we nog wat bladgroenten zaaien voor het najaar, halen we onze biomeiler leeg om ‘m weer op te bouwen voor de winter tijdens de workshop op 19 oktober, en gaan we verder met het verwerken van de oogst. Bijvoorbeeld de appeltjes van de japanse dwergkwee in een lekkere siroop, en de duindoorn en rozenbottel in een jam.

En nu is het bijna herfst en kunnen we een beetje rustiger aan doen en ons voorbereiden op de winter. Wat er nog komen gaat? Een serie wandelingen voor het najaar (check agenda of facebook voor data en meer info), evaluaties van teeltplan, voorplanters en oogstdiner en dan plannen maken voor het komende jaar!