Foto: Jill Abas

Jan-Willem kanters

 Jan-Willem Kanters kwam als ‘vriend van’ op de Voedseltuin terecht. En dat vond hij zo leuk dat hij besloot Vriend van de Voedseltuin te worden.

“Maar ik denk ook dat als ik geen vriendin had die al op de Voedseltuin werkte, dat ik het alsnog graag was geworden, hoor! Ik werk namelijk bij Cirkellab, wij helpen allerlei bedrijven, organisaties en instanties om stappen te zetten om meer duurzaam en circulair te worden. In mijn vrije tijd ben ik vrijwilliger bij de duurzaamheidsafdeling van D66.

Ik heb dus veel te maken met dezelfde thema’s als waar de Voedseltuin zich voor inzet. Maar dan anders. Daar wordt vaak veel gepraat over dingen als circulariteit en meervoudige waardecreatie en klinkt het snel heel ingewikkeld met allemaal moeilijke woorden.

Maar op de Voedseltuin gebeurt het gewoon! Aan de ene kant ben je er voor de deelnemers die weer aan het werk willen, je bent er voor de Voedselbank, die vers en gezond voedsel willen, je maakt het gebied mooier en leuker voor mensen die in de buurt werken. En het is ook nog eens leuk om te bezoeken. Heel tof om dat op deze manier voor elkaar te krijgen.
Vanuit eigen ervaring weet ik hoe ingewikkeld het kan zijn om iets op te zetten, hoe regeltjes je in de weg kunnen zitten. Dan vind ik het extra knap dat de Voedseltuin dit gewoon doet. Hoe groener een gebied hoe aantrekkelijker, dus ga vooral zo door!”