Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

5 mei: Eet mee van de heerlijke Vrijheidssoep op de Voedseltuin

5 mei @ 12:00 - 13:00

Over de Vrijheidsmaaltijd

Op 5 mei vieren we dat we in 1945 bevrijd zijn en staan we stil bij vrijheid. Arm en rijk, orthodox en liberaal, jong en oud, geboren, getogen of pas net aangekomen: samen delen we de stad. Ieder bevocht óf bevecht zijn eigen vrijheid, maar steeds op de schouders van degene die voorgingen. Daar mogen we bij stil staan.

Op Bevrijdingsdag zoeken we daarom met de Vrijheidsmaaltijden de verbinding met elkaar en maken we samen goede voornemens. Want je kunt zelf niet vrij zijn als je niet vecht voor de vrijheid van een ander. In welke stad willen we wonen? Welke stad wensen we voor onze kinderen? Bevrijdingsdag aan tafel, als een verbond tussen alle Rotterdammers, dat we elk jaar verversen.

Op 5 mei eten we samen, aan duizenden tafels verspreid door Rotterdam een Vrijheidsmaaltijd. Zo delen we de vrijheid door met elkaar aan tafel te gaan, samen te eten en elkaar beter te leren kennen.

Chef en kookboekenschrijver Nadia Zerouali heeft dit jaar het recept voor de Vrijheidssoep gemaakt: een makkelijke en smaakvolle soep die perfect is om met anderen te delen en het gesprek over vrijheid op gang te brengen. 

“Daar staat 5 mei voor mij voor: altijd het gesprek aangaan, zelfs als je lijnrecht tegenover elkaar staat. En ja, praten gaat makkelijker met eten, daar geloof ik echt in. Ik vind het heel belangrijk dat iedereen in de maatschappij mee kan doen en dat iedereen deelneemt aan dit soort gesprekken. Alle Nederlanders mogen en kunnen meedoen, ongeacht hun religie, afkomst of geaardheid. De Vrijheidsmaaltijden zijn echt voor iedereen. Ik hoop dat soep op Bevrijdingsdag net zo’n traditie wordt als oliebollen en appelbeignets met Oud en Nieuw!”

Bij ons op de Voedseltuin Rotterdam kun je ook aanschuiven voor een lekker kopje Vrijheidssoep van 12.00 uur tot 13.00 uur. Meld je aan door een mail te sturen naar: info@voedseltuin.com

©Bron: Rotterdamse vrijheidsmaaltijden en 4en5mei.nl 

Gegevens

Datum:
5 mei
Tijd:
12:00 - 13:00

Locatie

Voedseltuin Rotterdam
Keilestraat 5
Rotterdam, 3029 BP Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
06 50 97 44 62