x-De Voedseltuin

[one_half]
[h3 fancy=”true”]In het kort: wat doet de Voedseltuin precies?[/h3]
[tabs tabs=”||||” icons=”restaurant|leaf|user|info|globe-1″]

[tab][h3]Produceren van biologische groente en fruit.[/h3]
Onze voornaamste doelstelling is het produceren van biologische groente en fruit voor de cliënten van de Voedselbank. Het is de bedoeling om het project uit te breiden en te laten groeien naar meer voedseltuinen voor meer voedselbanken.
[/tab]

[tab][h3]Permacultuur.[/h3]
Permacultuur staat voor een natuurlijke manier van landbouw (permanente agricultuur). Het is samenwerken met de natuur in plaats van deze te manipuleren. In een tuinontwerp wordt gestreefd naar een duurzame plaatsing van elementen binnen de context van een optimaal werkend ecosysteem. De samenwerking tussen mens en natuur staat centraal.
Meer informatie over permacultuur vindt u hier. 
[/tab]

[tab][h3]Re-integratie en Activatie[/h3]
De Voedseltuin wil mensen ondersteunen om vanuit hun eigen kracht een perspectief te krijgen op arbeidsparticipatie. Daartoe bieden we werk aan via participatieplaatsen in het kader van re-activatie met als doel doorstroming naar een volgende fase in een reïntegratietraject en/of een baan te vinden op de reguliere arbeidsmarkt.[/tab]

[tab][h3]Informatievoorziening.[/h3]
De Voedseltuin biedt informatie en educatie aan over duurzaamheid en natuur, aan kinderen, jongeren en geïnteresseerden.  We laten de omgeving en bezoekers zien hoe de Permacultuur een bijdrage kan leveren aan een duurzamer bestaan.
[/tab]

[tab][h3]Duurzaamheid.[/h3]
Permacultuur staat garant voor een duurzaam en functioneel ecologisch systeem, waarbij een win-win situatie voor mens en natuur wordt gecreërd. Het voedsel dat we verbouwen is puur biologisch.
Onbespoten en zonder kunstmest dus![/tab]
[/tabs]
 
[recent_posts show_categories=”false” number=”9″ title=”Laatste nieuws” limit=”150″]
[/one_half]

[one_half_last]
[h3 fancy=”true”]De Voedseltuin op tv[/h3]

We waren genomineerd voor de Job Dura Prijs 2016. Daar waren we zeer blij om. Donderdag 24 november was de prijsuitreiking. We zijn met een delegatie er naar toe gegaan. Het was een leuke middag met allemaal andere mooie initiatieven in de stad die genomineerd waren. Helaas hebben wij de prijs niet gekregen. Maar het heeft wel een mooi filmpje opgeleverd. Hier vertelt Tineke van der Burg (coördinator zakelijk) nog eens uitgebreid wat het doel is van de Voedseltuin. Je krijgt een mooi beeld van de tuin en wat er allemaal gebeurt. Bekijk hier het filmpje job-dura-prijs-2016

 

 

 

 

 

 

Gaston Starreveld is met een filmploeg van EndemolShine Nederland op de tuin geweest, om opnames te maken voor een nieuw programma van RTL 4, ‘Bestemming’. In dit programma gaan bekende Nederlanders naar een onbekende bestemming. Naar een project wat direct of indirect ondersteund wordt door de postcodeloterij.

[youtube id=”LNPkfbINKqE”]

 

Anna den Hartog en Roos Greiner hebben in januari 2015 een aantal vrijwilligers geïnterviewd en gefilmd. (met dank aan alle betrokken vrijwilligers)

[youtube id=”REVD4VjEwLY”]

[/one_half_last]

[one_half]
[box style=”light”]

Wil je op de hoogte gehouden worden van de activiteiten op onze voedseltuin, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:


[/box]
[/one_half]

[one_half_last]
[box style=”light” rounded=”true”]
Algemeen Nut Beogende Instelling

De Voedseltuin heeft de ANBI  (Algemeen Nut Beogende Instelling) status. Giften zijn fiscaal aftrekbaar.

Lees meer over hoe je kunt doneren.
[/box]
[/one_half_last]