“We bouwen momenteel een nieuwe cirkel”

Aan het woord is Tom Lorier, een van de tuincoördinatoren. ‘De lente komt er weer aan en dan merken we gelijk dat er weer meer mensen komen werken en helpen. Afgelopen week waren we alweer met een man of 10 – 15 hier aan het werk. We gingen alweer zonder jas naar buiten!’

 

 

Wat is er gaande op de tuin in de overgang tussen deze -zachte- winter en de lente?

Tom vertelt: “We bouwen op dit moment, bij het containerhome, een pergola. Die wordt beplant en is straks mooi begroeid waardoor we zomers in de schaduw kunnen zitten. Er is weer een nieuwe teeltplan gemaakt. Dit betekent dat wij in maart gaan beginnen met zaaien en poten. Naar verwachting zullen we in april al sla en tuinbonen kunnen oogsten.”

Een lang gekoesterde wens is in vervulling gegaan: er is een eigen watervoorziening aangelegd. Regenwater wordt opgevangen en gebruikt. Een eventuele hitte, zoals vorig jaar, kan nu goed doorstaan worden. Ook met het teeltplan is rekening gehouden met gewassen die beter bestand zijn tegen eventuele droogte. Voor zover het nu te zien is lijkt het, vorig jaar aangelegde, Voedselbos weinig schade opgelopen te hebben van de droogte. Tom vervolgt: “de bijen zijn in deze aangename februarimaand ook al even buiten geweest en de tuin wordt alweer groener. Knoppen zijn zichtbaar en de eerste bloemen kleuren straks de tuin. Het wordt dus steeds fleuriger richting de zomer. Wat ook leuk is om de vermelden is dat we deze maand een nieuwe cirkel bouwen zodat we nog meer ruimte krijgen voor het verbouwen van voedsel.”

Tot slot vult Tom aan: “De tuin ligt er mooi bij en we hopen dat weer veel mensen hier komen genieten straks in de lente en de zomer. Werkend of zittend onder de bomen of slenterend langs de planten en bloemen.”