Wat staat er op de plank: Frambozenazijn van Ditte

Recept FrambozenazijnDe vele frambozenstruiken op de tuin zijn dit voorjaar weer flink gesnoeid! En dat zien we terug in de oogst, emmers vol komen er van af, naast alle frambozen die gelijk van de struik opgegeten worden. Frambozen zijn niet zo lang te bewaren dus belanden ze in de jam en deze frambozenazijn, op aanraden van Ditte. 

We moeten nog even wachten voor het eindresultaat, maar dat kan niet missen! En niet alleen heel makkelijk en lekker, maar ook nog eens een heel leuk kado…

(inspiratie uit: ‘Home Made Zomer’ van Yvette van Boven)

Ingrediënten

  • 250 g frambozen
  • 500 ml witte wijnazijn
  • 60 gr witte basterdsuiker

Bereiden

Doe frambozen en azijn in een pot of fles. Laat dit 2 weken afgedekt staan, schud af en toe om, tot de azijn de kleur heeft van de frambozen en de vruchten uit elkaar vallen (of druk de frambozen een beetje plat met een schone lepel). Zeef de azijn door een schone theedoek in een pan. Druk evt. de frambozen nog beetje plat, maar zorg ervoor dat de azijn niet troebel wordt. Doe de suiker erbij, breng zachtjes aan de kook en roer even tot de suiker is opgelost. Giet de azijn door een trechter in een schone fles. Bewaar op een koele, donkere plaats tot maximaal 6 maanden.

Samen met een lekkere notenolie en wat honing maakt het een heerlijke vinaigrette over salades, of giet een lepel over vanille-ijs!!

Frambozenazijn