Vrijwilliger in beeld: Jill

foto: Judith de Rond / Studio La Ronda

 

Jill is inmiddels alweer 6 jaar aan de Voedseltuin verbonden en is nog steeds even enthousiast als in het begin. “Ik had destijds even geen werk en las een artikel in de krant over een club vrouwen die andere vrouwen ondersteunden in het vinden van werk. Zo ontmoette ik een fijne loopbaanadviseur die mij meenam naar de Voedseltuin. Ik had net zelf een volkstuin en beleefde daar zo veel plezier aan dat ik wilde onderzoeken of bijvoorbeeld het hoveniers vak iets voor mij zou zijn. Dat bleef bij een fijne hobby. Ik vond ander betaald werk maar ik bleef ook bij de Voedseltuin! De donderdag is mijn ‘heilige dag’ voor de Voedseltuin.”

Jill vertelt enthousiast verder: ”Ik ben toen dus in de tuin begonnen en ook vrij snel op kantoor gaan helpen met administratieve klussen en nieuwe communicatiewerkzaamheden. Ik heb de nieuwsbrieven en de nieuwe website mede ontwikkeld en me verdiept in de techniek daarachter. Ik rolde er eigenlijk zomaar in en vond het erg leuk om dat te leren. Een mooie lay-out verzorgen, het toepassen van de mogelijkheden en nieuwe dingen proberen. Ook hebben we de nieuwe vriendenwervingsactie met elkaar bedacht en uitgevoerd. Ik heb veel geleerd op de Voedseltuin. Nu heb ik wat communicatiewerk over kunnen dragen en verdeel mijn dag in een halve dag weer lekker buiten werken en een halve dag op kantoor.”

Jill vindt vooral de sfeer, met veel verschillende mensen die plezier met elkaar hebben, erg fijn. Ze vervolgt: “Het is ontspannend, inspirerend en iedereen kan zijn eigen ding doen. Het gaat lekker organisch. Het is fijn om een plek te hebben waar je je thuis voelt en waar je kan doen wat je wil doen. De permacultuur zit in de hele organisatie; de mensen ontwikkelen zich, de producten ontwikkelen en de plek ontwikkelt zich.” 

Jill geniet van de waardering van anderen voor de tuin, zoals bijvoorbeeld tijdens een diner voor de Vrienden van de Voedseltuin dat door de vrijwilligers werd verzorgd. “Dan zie je iedereen genieten en zijn de gasten verrast door wat zich hier allemaal afspeelt.”