Pieter Stadler - VRIEND

Pieter Städler, VRIEND van de Voedseltuin

Pieter over de Voedseltuin: ‘Ze zijn verbonden door een gezamenlijke passie: de liefde voor plantjes en het lekker bezig zijn in de natuur. Daar kun je alleen maar fan van zijn.’

 

Pieter Städler van Städler Made is niet alleen de buurman van de Voedseltuin, hij is sinds een paar jaar een Vriend van de tuin. In 2015 studeerde deze ‘Toffe Peer’ af van de design academie. Met een enorme passie voor eten en koken en zijn diploma op zak greep Pieter z’n kans op de Design Week in Eindhoven. In zijn pop-up restaurant maakte hij ovenheerlijke pizza’s met zijn zelfontworpen pizzaoven. En dat bleef niet onopgemerkt. Al snel stond Pieter met zijn outdoor pizzaovens te koken op beurzen in Parijs en Milaan. En hij pakte door; met behulp van een kickstartproject regelde hij de financiering voor de productie van zijn eerste ovens. Samen met de groeiende vraag naar z’n pizzaovens groeide ook het aantal volgers op het YouTube-kanaal mee. In zijn YouTube-video’s legt Pieter haarfijn uit hoe jij thuis de beste en lekkerste pizza’s pakt. (Benieuwd? Kijk hier.)

 

Het enthousiaste team van Städler Made in gevestigd in het Keilewerf pand. Met een Voedseltuin in de achtertuin de ideale plek waar de liefde voor creatie en goed eten samenkomen. Als buurman van de tuin was een eerste kennismaking snel gemaakt en Pieter loopt geregeld over de tuin voor een babbeltje. Of hij loopt langs wanneer er mooie ingrediënten voor de Youtube-video’s nodig zijn. Waarom Pieter zo enthousiast is over de Voedseltuin? “Het is zo’n mooi initiatief, naast de gezamenlijke passie voor natuur en mooie producten biedt de tuin zoveel meer. Ik vind de sociale functie ook heel cool en hoe het als ‘bedrijf’ georganiseerd wordt samen met alle vrijwilligers, alles verloopt zo organisch. Net als in de tuin zelf.”

 

Zelf produceerde Pieter en z’n team ook voedsel – graan wel te verstaan – op het stuk grond achter Studio Roosegaarde. “Iedereen helpt elkaar, ik kom wel eens een kruiwagen of iets lenen bij jullie.” En er is nog een mooie connectie met de Voedseltuin: een van de oud-stagiaires van de tuin, Axel werkt ook bij Pieter. En zo is de cirkel weer rond.

 

Waarom iedereen Vriend van de Tuin zou moeten worden? Pieter: “De Voedseltuin is zo’n mooi project. Je helpt met de vergroening van de stad en het heeft ook een sociale functie; verschillende mensen met uit verschillende lagen van de bevolking komen samen. Ze zijn verbonden door een gezamenlijke passie: de liefde voor plantjes en het lekker bezig zijn in de natuur. Daar kun je alleen maar fan van zijn.”