### VREDE, VRIJHEID EN VERDRAAGZAAMHEID

Nieuwe kunst op de tuin

Heb jij het al gezien? De Voedseltuin is een nieuw kunstwerk rijker. Een unieke creatie die vandaag de dag een onverwacht actueel thema aansnijdt. Ruim 75 jaar geleden vierde Nederland de bevrijding van de Duitse bezetting en daarmee het einde van de Tweede Wereldoorlog. Sindsdien vormen vrede, vrijheid en verdraagzaamheid de drie pijlers van de Nederlandse cultuur. Het gevaar bestaat echter dat als we deze culture pijlers van onze samenleving niet onthouden en onderhouden dat deze ontbinden en langzaamaan verdwijnen.

Het ontwerpend trio Klaas Johannes de Jong, Mick Johannes de Haan, Dieter Engels hebben elk een sterke relatie met de Tweede Wereldoorlog. Zij bundelden hun krachten en creëerde ###, een compositie van stalen kubussen die de tijdelijkheid en fragiliteit van vrede, vrijheid en verdraagzaamheid in beeld brengt.

### staat voor vrijheid en het koesteren daarvan. Hetgeen wat voor nieuwe generaties soms vanzelfsprekend lijkt, maar dat met het oog op laatste ontwikkelingen zeker niet is. 

Nieuwsgierig geworden? Kom langs op de tuin en om het met eigen ogen te bewonderen.