Nieuwe cirkel sponsor The Usual

Duurzaam Toerisme en Sociale Impact in Rotterdam

In Gesprek met Gisela, ESG manager van The Usual

The Usual is een nieuw hospitality concept voor de conscious traveller waar gastvrijheid verandert in verbinding. Met een missie om de hospitalitybranche te verduurzamen, is The Usual niet alleen gericht op het zo klein mogelijk houden van de negatieve impact, maar streeft het ernaar om een tastbare positieve impact te hebben in de steden waarin het opereert.

Gisela, de ESG manager van The Usual, deelde in een interview de oorsprong en de kernwaarden van het bedrijf. “We begonnen een aantal jaar geleden met een team van mensen met diverse achtergronden, allen gedreven door onze liefde voor reizen en ons bewustzijn van de impact ervan. We wilden de paradox aanpakken: we willen gasten een meer verantwoorde manier kunnen bieden om nieuwe steden te ervaren waar comfort, design, welzijn, bewustzijn en plezier naadloos samenkomen.”

De keuze voor de locatie in Rotterdam voor hun nieuwe hotel was strategisch. “We wilden niet alleen een nieuw hotel opzetten, maar ook een verschil maken voor zowel toeristen als de lokale gemeenschap. In Rotterdam zagen we kansen en uitdagingen; armoede, afstand tot de arbeidsmarkt en biodiversiteit waren daar enkele van. We willen bijdragen aan milieu-en sociale uitdagingen in de stad en zo iets betekenisvols toevoegen.”

Zo kwam The Usual uit bij de Voedseltuin. Gisela legde uit waarom deze samenwerking gekozen is: “De Voedseltuin is een plek waar hulp bij armoede (de Voedselbank) en afstand tot de arbeidsmarkt samenkomen. We geloven in het ondersteunen van initiatieven die aansluiten bij onze visie. We hopen dan ook dat er veel oogst uit onze cirkel naar de Voedselbank gaat! Daarnaast is biodiversiteit  een belangrijk thema voor ons, vandaar onze steun aan de Voedseltuin en ons eigen gebruik van groene daken en insectenhotels.”

The Usual zoekt ook naar manieren om lokale leveranciers te ondersteunen. “We streven ernaar om zo veel mogelijk lokale leveranciers te vinden, zoiets als kruidenthee uit de Voedseltuin zou daar ook bij passen.” Wie weet voor de toekomst!

Wij (de Voedseltuin) zijn erg dankbaar voor de steun van The Usual. Het is inspirerend om te zien hoe een innovatief concept zoals jullie hotel niet alleen streeft naar duurzaamheid, maar ook actief betrokken is bij gemeenschapsinitiatieven zoals de onze. We wensen het hele team van The Usual veel succes en groei toe. We verwelkomen jullie graag op de Voedseltuin en hopen dat dit het begin is van een vruchtbare samenwerking. Samen kunnen we nog meer positieve impact creëren in onze stad.