Lente op de tuin

Er is geen mooier seizoen dan de lente op de Voedseltuin. Alle planten ontluiken, en elke dag dat je komt, is er meer groen te zien! Zeker met de afgelopen weken met afwisselend zon en warmte, veel regen en en nu weer veel zon. Het groen springt bijna de grond uit!

 

Foto: Meriam Beek

We zijn volop aan het zaaien, zowel direct in de tuin, als in de kas, waar we met de Voorplanters Voedseltuin zoveel mogelijk zelf voorzaaien, zowel voor onze eigen tuin, als voor moestuinders in de omgeving. De zaaitafels en kastjes staan vol met diverse soorten tomaat, paprika, aubergine, sla en kolen, en ook de kratten met inmiddels verspeende pompoenen en courgettes en veel inheemse bloemen. En de doperwten, kapucijners en peultjes die we voorgezaaid hebben in regenpijpen in de kas, staan inmiddels mooi in de tuin. Ook de najaarsstekken van de kruiden hebben de winter prima overleefd en staan klaar voor de verkoop. Over een paar weken is de eerste markt, op 11 mei, en daarna gaan we door met een heel serie (zie de agenda), zowel op de tuin als bij diverse buurttuinen in de buurt en zelfs een hele dag op Rotterdamse Oogstmarkt Zaait, op zaterdag 14 mei. Komt dat zien!!!

 

Foto: Meriam Beek


Niet alleen de planten, maar ook de mensen komen weer tevoorschijn. De vrijwilligers die de winter wat rustiger aan deden, zijn weer present en de nieuwe aanvragen stromen binnen, net als de aanvragen voor rondleidingen en workshops. En ook alle buren in de bedrijven om ons heen, lunchen weer veel buiten bij ons in de tuin, er is dus voldoende reuring op de tuin. En ook de weekenden vullen zich weer, met naast Rotterdam Art Week ook in dat weekend de dag van de Biodiversiteit, op 21 mei. We zijn dan open voor een wandeling, een kop thee of koffie en een praatje, maar ook een speurtocht en een kleine proeverij van de ‘tien van de tuin’; 10 van de mooiste eetbare inheemse planten en onkruiden op de tuin, die laten zien hoe mooi en biodivers de stad ook is! (zie voor meer info:
rotterdamdeboerop.site).

 

Hopelijk zien we je binnenkort ook eens op de Voedseltuin!