Lente in tijden van Corona

De lente is volop doorgebroken het is buiten heerlijk warm, bijna 20 graden, en toch zitten we binnen… Vanwege het alom aanwezige coronavirus ziet de wereld er opeens heel anders uit, ook op de Voedseltuin. Hopelijk mogen we binnenkort mondjesmaat weer het gewone leven hervatten.

Maar dit alles weerhoudt de natuur niet van groeien en bloeien, het lijkt zelfs wel uitbundiger dan ooit. Al weken schijnt de zon onafgebroken, de lucht is heerlijk helder en strakblauw en de vogels en insecten vliegen vrolijk rond. Op de tuin is het een ongekend lawaai van gezoem en gefluit, want de stad eromheen is bijna helemaal stilgevallen.

Gelukkig hebben we net voor de lock down de meeste groenten ingezaaid en voor gezaaid, en geven we in onze permacultuur tuin maar weinig water. We verwachten dat onze oogst zeer welkom zal zijn voor veel mensen in deze crisis. We hopen dat we genoeg hebben uit te delen straks, want dat zal zeker nodig zijn…

Als we iets zeker weten is dat de natuur ons mensen niet echt nodig heeft, dus ook op de Voedseltuin niet. Voor de mensen op de tuin is dit wel heel vervelend, de lente is de beste tijd! Na een lange kille natte winter biedt de tuin juist in de lente voor veel mensen weer de kans om te komen, lekker buiten te werken en te genieten van al het ontluikend groen.

Omdat we niet weten hoe lang dit gaat duren, proberen we langzaamaan alweer wat verder te kijken. Want ook het onkruid groeit met dit lekkere weer door, en dat kan op termijn wel een probleem worden voor de kleine plantjes in de tuin. Daarom gaan we voorzichtig weer open voor onze vrijwilligers en gericht vragen voor een extra klus in de tuin, bijvoorbeeld onkruid wieden, met voldoende ruimte en afstand zodat we veilig aan het werk kunnen. Zodat de gezaaide groenten goed kunnen groeien en we deze weer als vanouds kunnen weggeven aan van de Voedselbank.

En we organiseren een drive-trough plantjesmarkt op 6 mei van 11.00 uur tot 14.00 uur, zodat we de te veel gezaaide groente en gestekte kruiden met iedereen kunnen delen. Lees hier meer informatie over de drive-trough.

Hopelijk kunnen we snel weer de deuren opgooien en aan de slag! En zien we ook u als bezoeker weer op de tuin!