Kom je ook naar de Bloementuin Open Dag op 11 mei?

[image shadow=”true” size=”huge” border=”true”]/wp-content/uploads/2013/06/bloemen.jpg[/image]

Een bloementuin aanleggen.
Met blij genoegen heeft de Voedseltuin enkele weken geleden de Aardig Onderweg Award van de RET in ontvangst mogen nemen. Nadat we goed en wel van de verrassing waren bekomen, zijn er verschillende brainstorm sessies op gang gekomen om te bepalen wat we met het geldbedrag zouden kunnen doen. Een van de ideeën die omhoog kwamen was om een bloementuin aan te leggen.

Een bloementuin als verrijking van het gebied.
We stellen ons de rijkdom aan heldere kleuren en heerlijke geuren voor, de levendigheid die ontstaat door de vele vlinders, bijen en andere insecten die hierop af zullen komen en tegelijkertijd een oase van rust voor een toevallige voorbijganger, vrijwilliger of geïnteresseerde.
Daarnaast is er voor mensen de mogelijkheid om tegen een kleine prijs een mooie bos bloemen te komen plukken!

Kom je ook zaaien, spitten of paadjes aanleggen?
Nu willen we jullie uitnodigen om op 11 mei a.s. langs te komen, de eerste sporen van de bloementuin de grond uit te zien komen en daar wellicht ook aan bij te dragen.

We willen de dag beginnen om 10.00u met een kopje koffie/thee.
Daarna zullen we naar de toekomstige bloementuin lopen en zullen we jullie in geuren en kleuren een beeld geven van hoe de tuin er over een paar weken/maanden uit zal zien.
En met dit beeld op onze netvliezen kunnen we aan de slag! We verwachten de dag rond een uur of 15.00u af te ronden.
Bij de lunch zorgen wij voor een verse brandnetel soep uit eigen tuin(!), voor eventuele broodjes of andere aanvullingen willen we jullie vragen om daar zelf voor te zorgen.
We hopen op veel betrokkenen die graag een handje mee willen helpen om de bloementuin te realiseren. Er zullen verschillende dingen te doen zijn; van het inzaaien van wild bloemenzaad, tot het omspitten van de grond en het aanleggen van paadjes.
Je bent natuurlijk ook gewoon welkom voor een lekker kopje koffie of thee en een bezoekje aan de tuin.

Aanmelden
Ben je geïnteresseerd om mee te komen helpen, meld je dan aan bij Rozemarijn (info@voedseltuin.com ) We hopen je te ontmoeten op zaterdag 11 mei a.s.!
Met vriendelijke groet,
De vrijwilligers van de Voedseltuin

P.S. Mocht je nog een leuke plant, struik of bloem over hebben of een stek van het een of ander kunnen regelen, dan zouden wij dat met veel plezier ontvangen en, zo mogelijk, integreren in de bloementuin.