Inmiddels is de zomer weer aangebroken.

De afgelopen weken hebben we hard gewerkt om alle voorgekweekte groenten in de tuin te planten en ter plekke de wortelgroenten zoals radijs, pastinaak en wortel te zaaien. Die laatste twee komen maar moeilijk op met al die warme en droge dagen. 

Foto: Meriam Beek
Foto: Meriam Beek

En ook de prachtig gekweekte planten voor onze Voorplanters hebben het zwaar. Want hoewel het nu al weer even lekker warm weer is, is het voorjaar lang koud en droog geweest. Door de droogte schieten sommige groenten al door, zeker sla en andijvie, die ook nog eens gevoelig zijn voor de langste dag. Snel opnieuw een rondje zaaien dus!

 

 

 

Foto: Anna Plomp

De combinatie van warm en regen van de laatste weken doet het ook onkruid goed groeien. Onze dagen zijn dus goed gevuld met planten onkruid wieden en gelukkig ook de eerste oogst. Met name het fruit gaat erg goed. Vele bakjes frambozen en aalbessen en kruisbessen zijn er al van de struiken afgekomen. Direct in de mond, in een bakje mee met een vrijwilliger of in een tas voor mensen met een strippenkaart, én in de jam, siroop of frambozen azijn!!

 

 

Nog even en de zomervakantie breekt aan, de eerste vrijwilligers zijn al op vakantie. Maar ondanks de rustige tijd, blijft er op de tuin dus genoeg te doen!

Fijne zomer!