Archief doneren

[one_half]

Crowdfunding actie: Wormen aan het werk [afgesloten]

Jouw bijdrage telt dubbel!

 

Wilt u bijdragen aan duurzame verwerking van groen afval? Stort dan uw bijdrage via de website Voor uw buurt. Klik HIER

Dit jaar gaan we 40 wormencompost bakken maken op de tuin. Daarmee gaan we lokaal afval van o.a. onze buren recyclen en omzetten in compost en wormen perculaat (vloeibare mest!). De compost gebruiken we op de tuin en het wormen perculaat kunnen we verkopen als bemesting voor (kamer) planten.

Het is een speciale manier van mest maken, waarbij speciale ’tijgerwormen’ razendsnel het groene afval omzetten in vloeibare mest. De wormen zorgen ervoor dat het afval 3x zo snel wordt gecomposteerd.
Een aantal mensen van de Voedseltuin is al opgeleid om de bakken te maken.

In samenwerking met Stichting voor je buurt en de Provincie Zuid-Holland is een crowdfunding gestart. Als wij een bedrag van 2.500 Euro ophalen, dan verdubbelt de provincie Zuid-Holland het bedrag.

[/one_half]
[one_half_last]

[/one_half_last]


[h3]Crowdfunding voor het project “Help de Voedseltuin aan Water”. [afgesloten] [/h3][two_third]

Help ons met het realiseren van duurzame wateropvang om de Voedseltuin te voorzien van regenwater. Hierdoor kunnen we ervoor zorgen dat er geen oogsten meer verloren gaan. Zo kunnen we meer gezinnen voorzien van verse groenten en fruit.

Voor het verbouwen van voedsel is water onontbeerlijk. Omdat de Voedseltuin op een stuk gedempte haven ligt, hebben we geen vaste wateraansluiting. Tot op heden is er onvoldoende wateropvang, waardoor er oogsten verloren gaan.

De Voedseltuin werkt duurzaam en maakt graag gebruik van natuurlijke hulpbronnen uit de omgeving. Er zijn genoeg daken rondom de tuin waarvan we regenwater kunnen opvangen. We willen watertanks aanschaffen en plaatsen langs een aantal gebouwen aan de voedseltuin. Het water dat we daarin opvangen wordt weer verspreid over kleinere watertanks op de tuin.

[h3]Wil je een donatie doen klik HIER.[/h3]
Je word via deze knop doorgelinkt naar het crowdfundingplatform Pifworld. Daar vind je ook informatie en updates van onze actie.

[/two_third]

[one_third_last]

[one_third_last][box style=”light”][h3]Wat gebeurt er met je donatie?[/h3]

[list type=”checkmark”]
[li]Aanschaf diverse watertanks a 12000 m3[/li]
[li]Aanschaf waterslangen[/li]
[li]Aanschaf waterpomp[/li]
[li]arbeidskosten[/li]

[/list]

[/box]

[/one_third_last]