De Soepclub #1 – groen, gezond & gelukkig

Kent u De Enk in Vreewijk? Nee? Kom dan eens langs in de week van 23 tot en met 25 oktober tussen 11.00 en 14.00 uur. Voor een groene excursie, een prettig gesprek én een lekker soepje! Een werkweek voor professionals, een uitje voor bewoners.

De kracht van groen
Samen met de handen in de aarde en samen zorgdragen voor groeiende planten: het zijn manieren waarop groen mensen met elkaar verbindt. Groene buurtinitiatieven halen mensen uit hun sociale isolement en zorgen voor beter contact tussen buurtgenoten. Groen in de wijk creeërt ook mogelijkheden voor maatschappelijke participatie en bewonersondernemerschap rondom voedselproductie, natuur- en milieueducatie, groene uitjes of groene conferenties.

Samenwerken met partners uit de wijk
Groen is gezond, groen verbindt en groen maakt creatief. Daarom zijn educatieve tuin De Enk en haar partner Voedseltuin Rotterdam gestart met De Soepclub: onder het genot van een zelfgeproduceerd soepje met vérs geoogste ingredienten in gesprek met zorg- en welzijnsorganisaties, corporaties, onderwijsinstellingen, maatschappelijke initiatieven, bewoners en ondernemers uit de wijk. Wie schoffelt, zaait en praat met ons mee? Doel: het verkennen van  samenwerking en afspraken maken om ons groen (nog) beter te benutten!

De Soepclub is een samenwerking van educatieve tuin De Enk en Voedseltuin Rotterdam en wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Rotterdam.

 

PROGRAMMA Soepclub #1

Na de herfstvakantie, nèt voordat het oogstseizoen echt voorbij is, gaan we op werkweek. We gaan zaaien, schoffelen, oogsten én soep eten voor een groene, gezonde en duurzame wijk. Drie dagen. Gewoon in de stad, bij educatieve tuin De Enk in Vreewijk.

Educatieve tuin De Enk en Voedseltuin Rotterdam nodigen u in de week van 23 tot 26 oktober uit voor een ‘soepsessie’ naar keuze:
-Maandag 23 oktober staat in het teken van het thema eenzaamheid.
-Dinsdag 24 oktober staat in het teken van het thema armoede.
-Woensdag 25 oktober staat in het teken van het thema gezondheid.

Programma:
11.00 uur       Verse ingredienten verzamelen en samen soep maken (pre-lunch)
12.00 uur       Soep eten met bewoners en professionals uit de wijk (lunch)
12.30 uur       De soepclub: verkennen samenwerkingsmogelijkheden (after lunch)
14.00 uur       ‘Naar huis’

Wat kan ik verwachten?
Een ochtendje schoffelen en oogsten in de tuin, samen soep maken met de oogst en de soep eten met tuiniders en bewoners uit de wijk. Na de soeplunch met brood sluiten we af met een after-lunch-gesprek. Elke dag staat onder leiding van één of meer van tuinman Gerrit en soepmannen/vrouwen Erik, Tineke en Corien. Ter kennismaking, lering en vermaak, om nieuwe samenwerkingen te ontwikkelen voor een groene, gezonde en duurzame stad. Tot snel!

 

Wil je je opgeven voor één of meer dagen, stuur dan een berichtje naar buroeriksterk@gmail.com.