Burgemeester Aboutaleb presenteert de Voedseltuin op World Cities Summit in Singapore

Van 7 tot en met 11 juli brengt burgemeester Ahmed Aboutaleb een werkbezoek aan Singapore. Deze week vindt het World Cities Summit (WCS) plaats over duurzame steden. Tijdens het WCS Mayors Forum spreekt burgemeester Aboutaleb met 120 collega’s over de grootste uitdagingen voor steden wereldwijd.

Een duurzame, eerlijke economie is een belangrijke randvoorwaarde voor het behalen van veel andere doelen op het gebied van armoede, honger, gezondheid, mensenrechten en klimaat. Rotterdam heeft een grote reputatie op het gebied van waterbeheer, energietransitie, logistiek en infrastructuur, en wordt regelmatig gevraagd kennis en ervaring te delen.

International Water Week en de Voedseltuin

Morgen, dinsdag 10 juli, opent burgemeester Aboutaleb het Holland Paviljoen op de Expo van de Singapore International Water Week, waar Nederlandse bedrijven in de watersector laten zien hoe steden om kunnen gaan met de gevolgen van klimaatverandering. Dit jaar wordt ook de Voedseltuin als Rotterdams voorbeeld gepresenteerd. De Voedseltuin is een plek voor duurzame voedselproductie en het betrekken van mensen bij de duurzame samenleving. Ook is het een testlocatie voor de veranderende klimaatomstandigheden waarin samengewerkt wordt met de Urbanisten en de gemeente Rotterdam. De Voedseltuin is gelegen in de gedempte Keilehaven en is een belangrijke speler in de ontwikkeling van het gebied tot een stedelijk platform waar haven & stad en kennis & experimenten elkaar ontmoeten.