Maria & Pepe Pop-up restaurant zomer 2024

Donatie-actie: Pop-up restaurant Maria & Pepe steunt de Voedseltuin

Deze zomer opent het Pop-up Mexican Restaurant van Maria & Pepe voor het tweede jaar haar deuren bij de culturele hub OASE aan de Maas in Rotterdam. En het goede nieuws is, Maria & Pepe schenken hun winst aan een goed doel. Dit jaar hebben ze hun oog laten vallen op de Voedseltuin Rotterdam. We spraken met hen over hun inspirerende non-profit project, hun liefde voor de Voedseltuin en wat je kunt verwachten als je hun restaurant aan de Maas bezoekt.

Restaurant Maria & Pepe op Instagran (www.instagram.com/mariapepe.resto)

Vertel eens wat meer over jullie prachtige initiatief en hoe jullie op dit idee kwamen?

Dit is het tweede jaar dat we dit non-profit project opzetten. Onze winst doneren we aan goede doelen. Zo hebben we vorig jaar 5.000 euro gedoneerd aan een project in Mexico. Ons avontuur begon uit liefde. De Mexicaanse Maria ontmoette Joost drie jaar geleden bij de Bergse Voorplas in Hillegersberg. In de tijd van corona, toen alles dicht was, wandelden we veel.  De liefde voor het authentieke Mexico sloeg over en Joost werd Pepe. We  besloten een plek te creëren waar mensen samenkomen rond goed, gezond en duurzaam eten. Daar ontstond ons idee voor het Mexicaanse pop-up restaurant.

Waarom kiezen jullie specifiek voor donatie aan Voedseltuin Rotterdam?

We kennen de Voedseltuin al wel een paar jaar en het gebied ook. Wij wonen in West en vinden de ontwikkelingen daar prachtig. De Voedseltuin combineert biodiversiteit, stadslandbouw en samenwerken (sociale factor), dat spreekt ons enorm aan. Het is een plek waar we de waarden terugzien die ook bij ons restaurant belangrijk zijn: duurzaamheid, gemeenschap en zorg voor elkaar.

Welk gerecht en drankje móeten mensen echt proberen bij Maria & Pepe?

Voor warme dagen zou ik de Aguachile aanbevelen, een frisse zomerse soep met avocado, komkommer, koriander en meloen topping. Daarnaast zijn de Chilitos y Elotitos een favoriet: een mix van pepers met geroosterde babymaïs, zoete puntpaprika’s, jalapeños en padron-pepers, gegarneerd met tofu kaas en koriander. En taco’s mogen natuurlijk niet ontbreken!

Mijn favoriete cocktail is Frida. Het is een heerlijke mix van mango-passionfruit juice, rum, vanilla liquor en frozen pineapple.

Enthousiast geworden?

Vanaf 11 juli tot en met 31 augustus kun je Mexicaans genieten van de culinaire verrassingen van Maria & Pepe aan de Maas in Rotterdam. Naast heerlijk eten en drinken, draag je ook direct bij aan dit mooie initiatief.
Kom langs voor een culinaire Mexicaanse ervaring en steun tegelijkertijd onze geliefde Voedseltuin Rotterdam!

Maria & Pepe terras
Maria en Pepe terras (foto website Mariapepe.nl)

Meer info over Maria & Pepe

Meer info over Maria & Pepe vind je op hun Website en Instagram.

Locatie OASE
Schiehaven 15-A
3024 EC Rotterdam
Website: www.oaserotterdam.nl

Openingstijden
Open van 11 juli tot en met 31 augustus 2024, woensdag – zondag.
Keuken is open van 17:30-21:30, op zondag vanaf 14:00 voor fingerfood en vroeg diner (keuken sluit om 20:00).