Op de tuin - juli 2021

2021 Is tot nu toe een jaar van extremen… met in de winter opeens een dik pak sneeuw en ijs, daarna een voorjaar met een lange, koude en natte start en vervolgens een hele hete tweede helft. Daardoor is het een beetje hollen en stilstaan op de tuin…

Waar de bedden in de tuin vrij lang leeg stonden omdat het nog te koud was om de voorgezaaide plantjes buiten te planten, staat de tuin nu eindelijk vol met sla, verschillende soorten kool en bonen, en zijn de eerste doperwten, kapucijners en tuinbonen alweer geoogst! En net toen we de paprika’s, tomaten, pompoenen en courgettes gingen uitplanten was het erg heet en droog, dus moesten we weer flink water geven. Nu is gelukkig weer wat natter en kunnen onze wateropvang tanks weer bijgevuld worden door de regen. Maar deze extremen vragen wel om een beter wateropvangsysteem! Daar gaan we de komende tijd verder over nadenken…

Samen met de Voorplanters van de Voedseltuin kweekten we de afgelopen maanden veel planten, deels voor eigen tuin, maar ook voor onze plantenmarkten.

De markten op de tuin, elke tweede en vierde woensdag van de maand zijn een groot succes, en als de Voorplanters on tour gaan, is het steeds weer een klein feestje! Omdat het aanbod groot genoeg is, kun je voortaan ook elke vrijdag (behalve in augustus) tussen 9.30 en 12.30 uur terecht bij de kas op de Voedseltuin!

Nu de corona-maatregelen grotendeels opgeheven zijn, hebben we ook weer meer plek voor vrijwilligers, die we de afgelopen weken er dus ook weer volop bij kregen! Lekker buiten werken blijft onveranderd populair!

En vanaf 1 juli starten we met twee nieuwe uitdeelplekken. Dan kunnen mensen met een strippenkaart hun groenten ophalen bij Pluspunt West en Pluspunt Noord op maandagmiddag tussen 13.30 en 15.30 uur. Lekker dichtbij dus wel zo makkelijk. En even vers, want ‘s morgens vroeg geoogst!

Zo valt er altijd genoeg te doen en beleven op de Voedseltuin!

Fijne zomer!